Bahçelerde kullanılan çöp kutuları, diğer tabirle bahçe çöp sepetleri geniş hacimleri ile doğamızı korurken, çevre kirliliğini de engeller.
Genellikle haşerelerin artmaması ve sokak hayvanlarının karıştırmaması için kapaklı formda üretilen bahçe çöp kovaları, ayak pedallı, el pedalı ya da manuel kapaklı olarak dizayn edilmiştir. Büyük boyutlarıyla bahçelerde tek bir yerde bulunabilen bahçe çöp kovaları daha küçük formlarda bahçelerde ve yürüyüş alanlarının çeşitli noktalarında da yer alabilir. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak formlarda üretilmiş olan bahçe çöp kovaları bulabilmek mümkündür. Geri dönüşüme uygun bahçe çöp kovaları ve ünitelerinin yanı sıra tek hazneli çöp kovaları da bahçelerde kullanılabilir.
Birbirinden farklı tasarım ve fonksiyonlar ile üretilen bahçe çöp kovası fiyatları da farklılıklar gösterir. En sade, basit ve küçük ölçülerdeki çöp kovalarına 130 TL’den başlayan fiyatlarla ulaşmak mümkündür. Plastik ve 30 litre üzerindeki çöp kovalarının başlangıç fiyatları 300 TL olarak karşımıza çıkabilir. 30 LT ve üzerinde kapasiteye sahip, paslanmaz çelik ve pedallı bahçe çöp kovaları ise 600 TL’den başlayan fiyatlarla online alışveriş mağazaları ve yapı marketlerde satışa sunulmaktadır.
Ayak pedalı ile el değdirmeden çöp atılmasını sağlayan ayak pedallı bahçe tipi çöp kovaları, genellikle fazlaca kişinin çöpü kullandığı bahçeler ve yeşil alanlarda tercih edilir. El pedalı bulunan bahçe tipi çöp kovaları ise sıklıkla müstakil evlerin bahçeleri ya da sitelerde kullanılır. Manuel kapaklı bahçe çöp kovaları ise hem pedallı kovalara kıyasla uygun fiyatları sebebiyle hem de az sayıda kişinin kullandığı bahçelerde ve evlerde tercih edilir. İster pedallı ister manuel olsun, kapaklı bir bahçe çöp kovası seçmek, çöp kokusunun yayılmasını engellemek, haşereleri önlemek ve sokak hayvanlarının içine girip zarar görmesine ya da çöpleri çevreye dökmesine engel olmak için çok önemlidir. Elbetteki açık alanlarda kapaksız bahçe çöp kovası kullanmak da mümkündür. Bahçe tipi çöp kovaları hemzemin ve baston tipi olarak iki farklı formda karşımıza çıkar.
Bahçe tipi çöp kovası alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında ihtiyacınız olan litreyi belirlemek gelir. İhtiyacınızdan küçük ölçülerde alacağınız bir bahçe çöp kovası hızlıca dolduğunda fazlaca çöp poşeti kullanmanıza ve sıklıkla çöp temizleme işinizin çıkmasına sebep olur. İhtiyacınızdan büyük bir bahçe çöp kovası, her gün dolmayacağı için gündelik olarak atılması gereken çöplerin birikmesine neden olur. Bu da sizin ve çevrenizdekilerin sağlığını tehdit edebilir.
Kullanılacak bahçenin dizaynına göre çöp kovanızın dışında estetik tasarımlar yer alabilir. Önerimiz, bahçe çöp kovanızı temizliği ve boşaltma kolaylığı sebebiyle iç sepeti çıkabilir olanlar arasından tercih etmenizdir. Bu şekilde üretilen bahçe çöp kovalarının dış dizaynında ahşaptan plastiğe tüm malzemelerle tasarım yapılabilir. Örneğin, içinde ekstra sepeti olmayan ahşap tasarımlı bir çöp kovası, kokuyu ve akabilecek çöp suyunu emebilir ve uzun ömürlü bir kullanım deneyimi sağlayamaz.
Sürdürülebilir bir yaşam için doğamızı korumamızın en kolay yollarından biri çöplerimizi ayrıştırmaktır. Plastik, cam, kağıt, metal ve pil gibi farklı farklı maddelerden üretilmiş ürünleri kendi tiplerindeki çöplerle bir arada poşetlemek geri dönüşüme yapılabilecek en hızlı desteklerden biridir. Geri dönüşüme uygun bahçe tipi çöp kovaları, üniteler ve ihtiyaca yönelik tek tek olarak tüm yapı marketler ve online alışveriş sitelerinde satılmaktadır.
İçerisinde çöp poşeti olsun olmasın, düzenli olarak çöp kovaları temizlenmelidir. Beklemiş çöpte oluşabilecek mikroorganizmalar, silinerek değil ancak su ile akıtılarak temizlenir. Çöp kovalarının temizliğinde karbonat ve beyaz sirke gibi doğal yöntemlerin yanı sıra boraks, çamaşır suyu ve yüzey temizleme deterjanlarından destek alınabilir. Bahçe çöp kovalarında çöp poşeti kullanmak hem çöp sepetinin hem çevrenin temizliği açısından çok önemlidir.
Talebiniz başarıyla alınmış. En kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.
Bir sorun oluştu. Daha sonra tekrar deneyiniz.