Birbirinden farklı modellerde ve boyutlarda birçok çöp kovası modeli var.
Çöp kovası modelleri, tasarımında kullanılan malzemeden ebadına, nerede kullanılacağına bağlı olarak değişen işlevsellik özelliklerine göre farklılaşıyor. Örneğin, park ve bahçe gibi alanlarda büyük çöp kovası tercih edilirken, dayanıklı olması adına metal çöp kovası ürünlerine de rağbet olabiliyor. Paslanmaz çöp kovası modelleri hem daha uzun süre dayanıyor hem de daha hijyenik bir kullanım deneyimi sunuyor. Pedallı çöp kovası, ahşap çöp kovası, küllüklü çöp kovası, paslanmaz kapaklı çöp kovası gibi değişen birçok tasarımla sunulan çöp kutusu ürünleri kullanılacağı alana göre de farklılaşıyor. Ofisler için özel olarak tasarlanan ofis çöp kovası ürünleri iş yerinin dizaynına göre farklı tasarımlarda üretilebiliyor. Ofislerde ağırlıklı olarak karşımıza deri kaplı çöp kovası çıkıyor.
Çöp kovası fiyatları modeline, boyutuna, tasarım özelliklerine göre değişiklik gösterir. Metal çöp kovası ile ahşap çöp kovasının fiyatı aynı değildir. Aynı şekilde ahşap çöp kovası fiyatları da ürünün boyutuna ve işçiliğine göre değişiklik gösterir. Farklı online alışveriş sitelerinden ve mağazalardan değişen tasarımlardaki çöp kovalarını inceleyerek ihtiyaca en uygun ürünü en uygun fiyatla satın almak mümkündür.
Her gün gerek evimizde gerek dışarıda çöp atma ihtiyacı duyuyoruz. Bu da gösteriyor ki çöp kovası aslında hayatımızın olmaz olmaz bir parçası. Dünya üzerinde hiç çöp kovası olmadığını düşünsenize! Böyle zamanlar vardı elbette. Çöp kovası da biri tarafından icat edildi ve hayatımıza büyük bir temizlik getirdi. Çöp kutusu yokken yüzyıllar boyunca tüm çöpler sokaklara, denizlere atıldı. Yakmak da çöplerden kurtulmanın bir yoluydu, ancak çöp yakmak aynı zamanda orman yangınlarına davetiye çıkarmak demekti ki günümüzde de bunun örneklerini ne yazık ki yaşıyoruz. Ancak bu durum hijyen sorunu ve kötü kokular ortaya çıkarıyordu. Aynı zamanda çöplerin ortada olması insan ve hayvan sağlığını da son derece olumsuz etkiliyordu. Bu olumsuzlukları bertaraf etmenin en etkili yolu ise atıkları ortadan kaldırmanın başka bir yolunu bulmaktı. Çöp kutusunun bulunmasıyla bu sorunların çözümü de sağlanabildi.
Çöp kutusunun mucidinin Eugene Poubelle olarak biliniyor. Burjuva bir ailenin çocuğu olan Poubella hukuk okudu ve bu alanda doktora da yaptı. 7 Mart 1884 tarihinde ise bina sahiplerinin konut sakinlerine çöplerini atmaları için 40 ila 120 litrelik üç kapalı konteynır sağlamaları gerektiğine karar verdi. Çöpler, kompostlanabilen eşyalar, kağıt ve kumaş, tabak takımı ve metallere ayrılacaktı. Bu sistemle beraber Paris’te “Poubelle yasası” kuruldu. Yasa, atığın günlük olarak yok edilmesi adına kapalı kapların kullanılmasını söylüyordu. Bugün gelinen noktada farklı boyutlarda, modellerde; farklı alanlara göre işlevselliği değişen, malzemeleri ve tasarımları birbirinden farklı yüzlerce çöp kovası görmek ve aralarından ihtiyaca en uygun olanı seçmek mümkün.
Çöp kovası bugün evimizde, iş yerimizde, ofislerde, park ve bahçelerde, okullarda ve hastanelerde; özetle hayatın her alanında en gerekli ürünlerden biri. Daha temiz bir çevre için atıklarımızı depolayarak daha sonra ortadan kaldırılmasına yardımcı olan çöp kovaları birçok avantaj sağlıyor. Çöp kovası kullanmanın avantajları nelerdir, sorusunu ise maddelerle şöyle cevaplayabiliriz:
Talebiniz başarıyla alınmış. En kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır.
Bir sorun oluştu. Daha sonra tekrar deneyiniz.